Buitenwerk

Het schilderwerk aan de buitenkant van de woning is belangrijk om het oppervlak te beschermen tegen de weersinvloeden. Met een juiste beschermlaag, zal er minder snel schade ontstaan. Er is dus veel belang bij gebaat om het buitenschilderwerk goed en tijdig uit te voeren.

WELKE WERKZAAMHEDEN?

Wij zijn inzetbaar bij diverse soorten schilderwerken. Iedere klus heeft zijn eigen aandachtspunten en daarom ook verschillende prijzen. Wat kan er zoal aan de buitenkant van het huis geschilderd worden? Denk hierbij aan:

  • Gevel
  • Deuren en kozijnen
  • Boeiboorden
  • Dakkapel
  • Tuinhuis

Niet elk onderdeel heeft hetzelfde onderhoud nodig. Alleen het meest voordelige is wel om zoveel mogelijk te combineren.

WAAROM IS HET BELANGRIJK?

Wij adviseren de kwaliteit van het buitenschilderwerk goed in de gaten te houden. De verflaag vervult namelijk 2 essentiele rollen. Waarbij goed onderhoud tevens ook kosten bespaard op lange termijn. Het repareren van een kozijn of gevel is vele malen duurder dan het opnieuw schilderen. Buitenschilderwerk is belangrijk voor de volgende 2 aspecten:

BESCHERMING

De verflaag zal de ondergrond altijd goed beschermen. Op het moment dat er kleine scheuren ontstaan in het schilderwerk, dan kunnen de weersomstandigheden dit snel vergroten. Uiteindelijk kan de schade zo groot zijn dat zelfs de binnenmuren hier de dupe van zijn. Zo gaat het van kwaad tot erger. Op tijd ingrijpen is daarom de beste bespaartip die kan worden gegeven.

UITSTRALING

Het schilderwerk geeft niet alleen bescherming. Telkens bij thuiskomst is het eerst wat men ziet, de gevel. Dit zal tevens ook het beeld van de wijk bepalen. Wanneer er niet voldoende aandacht aan de buitenkant word besteed, ziet de wijk er direct vervallen uit. Zonder dat men ooit de binnenkant van de woning heeft gezien. Dus om een goede indruk achter te laten bij buurtbewoners en visite, is het buitenschilderwerk cruciaal.

WANNEER?

Het is cruciaal dat er op tijd geschilderd wordt. Dit om schade aan de gevel of het hout te voorkomen.

Hoe zie je dat het buitenwerk aan een nieuwer verflaag toe is?

Er zijn een aantal kenmerken van de verflaag die erop duiden dat er ingegrepen dient te worden. Het kan zijn dat beschadigingen direct zichtbaar zijn, maar soms zijn ze wat subtieler. Let bij het schilderwerk op de volgenden punten:

  • Treed er verkleuring op
  • Laat de verf los
  • Ontstaan er scheurtjes
  • Bij houtrot

Wanneer een of meer van bovenstaande wordt geconstateerd, word het tijd om een schilder in te schakelen. Hoe tijdiger er wordt ingegrepen hoe sneller en goedkoper het buitenschilderwerk kan worden uitgevoerd.

WANNEER?